22.02.11

atrodi atšķirības

Turpinot tēmu par vecām lietām jaunās skaņās esmu uzadījusi divas cepures.
Šādas vai līdzīgas var redzēt padomjlaika fotogrāfijās. Bet - liels bija mans pārsteigums, ka šādus pat adījumus neta pasalē atradu arī kā norvēģu / zviedru klasiku un ka faktiski tas ir nu ļoti sens modelis, tik atšķiras adīšanas veidi. Abas cepures ada tikai labiski turp un atpakaļ ( ideāli iesācējiem) nomarķētās vietās pieaudzējot vai saadot valdziņus un gatavo "šalli" sašuj.




Pirmā cepure tapa pēc apraksta DROPS Design pārrēķinot pēc man vajadzīgajiem parametriem. Šajā variantā adīju garu taisnistūri ( kā šalli no garākās malas) un tajās vietās kur pieaudzēju vai saadīju valdziņus veidojās zigzagi.

Otru cepuri sāku adīt no īsākās malas un lai iegūtu zigzagu - attiecīgi katras otrās rindas sākumā un beigās pieaudzēju vai noraucu valdziņus. Gatavā šalle izskatījās akurāt kā pirmajā varinatā.( skat. zīmējumu lapas apakšā ) Es gan eksperimentēju ar lielumu un tāpēc mazliet pamainīju izmērus - ne parāk veiksmīgi, tāpēc eksperimenti turpinās. Dzijas patēriņš abām cepurēm  - trīs "ogres" pusvilnas kamoliņi  - apmēram 120 g ( visus 3 neizadīju)
Īpašnieks dod priekšroku pirmajam variantam :)


Un turpinājumā taps trešais cepures variants  - adīsim soli  pa solim bildēs un uzreiz gatavu, bez sašūšanas.

3 komentāri:

  1. Super!Uzraksti gan soli pa solim.Gaidīšu!Puikiem šitā laba cepure!Es te vienu tādu mantotu dabūju un gribēju uzadīt vēl, bet tā arī nepieķēros, likās sarežģīti....

    AtbildētDzēst
  2. Šo komentāru ir noņēmis autors.

    AtbildētDzēst
  3. arī mēs esam šī fasona fani. vienmēr ausīm silti.

    AtbildētDzēst