20.01.11

lai top dāvana

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjY5PkRmuOLxRC-A3MkPfVs-zh82iK2vommnVxXChC1e2KpSoFiAUqvoY9_0aP-9yqn0x9O37AmN95E9d6kfieYjueG05aqXXJ1w_UcKWi4bvxgk-DmKO_fVMTaQZPE05J02HXVW2YR3J0/s1600/pievienojies2.jpg

Izlasīju Re Darbos  par blogotāju konkursu un sāku domāt, kas būtu tā labā ideja ko varētu realizēt, bet.... dzīve pati piespēlēja apstākļus un līdz ar tiem ideju – dāvaniņa (-s ) dvīņiem.
Tik tiešām sanāca tā, ka no rīta mūs uzaicināja uz kūku pie dvīņiem, bet man akurāt nekas piemērots mājās neatradās.
Padomāju un IR !!!!

ATSTAROTĀJI VIŅAI UN VIŅAM

Vispirms vismaz aptuveni jāizdomā , kādu tad īsti gribētu taisīt, lupatiņu krājumos jāatrod piemēroti auduma gabaliņi un pats svarīgākais – lai ir kāds gabaliņš atstarojošā materiāla ( var izmantot arī no kādas jakas, biksēm utt.)
Noderēs pērlītes, lentītes, noteikti vajadzēs saspraužam adatu vai „piespraudi”


Sāku ar  
ATSTAROTĀJU VIŅAM.

Kā jau visiem maziem puikām arī viņam patīk būt varonim - šoreiz tas būs Betmens. Internetā atradu Betmena simbola zīmējumu, izprintēju, pārzīmēju vēlamā lielumā.


No biezāka  melna auduma izgriezu pamatni- ovālu, zīmējumu pārzīmēju uz atstarojošā materiāla un piegriezu kontrastam un atbilstoši Betmena simbolam vēl vienu - lielāku dzeltenu pamatni.


No atstarojošā materiāla izgriezu zīmējumu un ar šujmašīnu piešuvu pie pamatnes, tad gatavo ovālu pie otra.


Darba gaitā secināju ka vajadzēs vēl vienu "pamatni" un polsterējumu.


Apakšējais -melnais -ovāls ir tikpat liels kā dzeltenais. Tam pa vidu izdara apmēram 2 cm iegriezumu ( tur kur būs saspraužamadata). Detaļas saliek vienu uz otras šašuj. Pa iegriezumu iebāž polsterējumu ( citu biezāku audumu, sinteponu...) Polsterējumu piegriezu 1-2 mm mazāku kā dzelteno ovālu. Iegriezuma vietā ieliek "piespraudi", vienlaicīgi piešuj un aizšuj iegriezuma vietu.



Ar rokām apšuj atstarotāja maliņu.


GATAVS!!!

ATSTAROTĀJS VIŅAI.

Viņa, protams, ir princese. Rozā un gaisīga.Vajadzētu kaut ko ļoti princesīgu, bet dzīve atkal ievieš korekcijas - kamēr top "Betmens" bērni piepalīdz un mazais atstarojošais gabaliņs ir izmantots citām vajadzībām.... nākas ātri mainīt ideju :D  un iztikt  ar to, kas nu palicis pāri.

Brošai piegriež  vairākus dažāda lieluma aplīšus, no organzas gabaliņa sašuj "spici" ( vai arī izmanto jau gatavu lentīti)  maliņai.



No atstarojošā materiāla izgriež aplīti, visas detaļas piešuj vienu pie otras ar šujmašīnu. Izgriež no sintepona polsterējumu un vēl vienu rozā apli pamatnei. Aizmugures aplī pa vidu izdara iegriezumu apmēram 2 cm.


Pie virspuses apļa piešuj "spici",  tad liek virsū ( labās puses kopā) apkšējo apli un visu sašuj kopā ( "spice" skatās uz iekšu un ir palikusi pa vidu iekšpusē  abiem apļiem). Sašuj un izgriež uz labo pusi caur iegriezumu, ieliek polsterējumu, iešuj saspraužamadatu un aizšuj iegriezumu.





Gandrīz gatavs. Ja laiks vēl atļauj - ķeramies pie izgreznošanas.


GATAVS!!!

Kopējais laika patēriņš apmēram 2 stundas.

Veiksmi darbā !!!


tā apmēram izskatās tumsā

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru